lauantai 19. maaliskuuta 2011

76

Torstai meni hyvin, perjantai meni hyvin, tämä päivä EI mennyt hyvin. Ahmin, taas. Ahmin tunnin aikana enemmän kuin olen varmaan koskaan ahminut... ja oksensin. En saanut varmasti kaikkea ulos, tiedän sen. Epäonnistunut olo, kurkku kipeä ja maha ja naama turvonneet. En jaksa enää, en jaksa. Oksentamisen jälkeen tuli olo, että en oikeasti jaksa enään, tuli olo, että minun on pakko kertoa jollekkin tästä. En pysty enään kantamaan taakkaa yksin, mutta en uskallakkaan kertoa kenellekkään. En halua hoitoa, sillä enhän ole edes sairas: Olen tyttö joka laihduttaa epätoivoisesti, laskee kaloreita ja liikkuu polttaakseen niitä, paastoaa välillä, laihtuu ja lihoo vaihtelevasti, ahmii tonneittain ja oksentelee silloin tällöin, en ole laiha, en ole kuolemassa, mutta olen hyvin hyvin väsynyt tähän. Voisinpa puhua tästä jollekkin, joka halaisi ja lohduttaisi ja yrittäisi ymmärtää.

7 kommenttia:

  1. halejahaleja! olisi hieno, jos löydät jonkun kaverin jolle voisit kertoa. sopia vaikka, että kun ollaan erittäin pahassa jamassa hän saa puuttua asiaan. tai sitten puhut vanhemmille. oma äiti kuunteli, ja tsemppasi. ekana voi tulla meno koulupsykologille tms. ei mitään laitoshoitoa varmaan vielä. näissä tapauksissa ensimmäisenä on psykoterapia tms. puhuminen helpottaa, vaikka se on saakelin vaikeaa :(

    haleja <3

    VastaaPoista
  2. oon lukenut tätä sun blogia koko illan. selaillut, selaillut ja taas selaillut. tosi ahdistavaa, surullista. käytkö jossain puhumassa? oma ongelmani on masennus, ja voin sanoa että tää sun kirjottama teksti kuulostaa tosi tutulta.. mutta suosittelen puhumista. kaveri, perhe (ks. manna), kuka tahansa! tiedän, että on tosi TOSI ärsyttävää ku kaikki kokoajan neuvoo ja käskee puhumaan.. nimimerkillä kokemusta on. mutta se auttaa.

    tsemppiä sulle :)

    VastaaPoista
  3. Yhdyn edellisiin kommentteihin. Mutta: joskus se, jolle puhut, voi olla yllättäväkin henkilö. Mieti siis, onko elämässäsi ketään, jolle voisit kertoa. Itse avauduin lukiossa (pari vuotta sitten) lempiaieeni opettajalle, josta pidin kovasti. Häntä oikeasti kiinnosti, hän kuunteli ja tsemppasi. Hän ei myöskään kertonut kenellekään, liittyi kai siihen vaitiolovelvollisuuteen.

    Voimia sulle! <3

    VastaaPoista
  4. hei,
    vastasitkin jo blogiini. kiitos kommentistasi ja siitä että liityit lukijaski 8)))

    itse käyn siis kerran viikossa juttelemassa ihan oikeassa terapiassa. ensin olin vuosia masentunut, mutta sitten vanhempani passittivat minut terapiaan. en uskonut, että puhuminen oikeasti auttaisi, mutta tässä sitä ollaan. paljon paremmassa kunnossa! masennuslääkkeetkin auttaneeet paljon. joten oikeasti, OIKEASTI suosittelen puhumista! ja niinkuin aikaisemmin sanoinkin, varmaan super ärsyttävää kun kaikki kokoajan neuvoo ja neuvoo, mutta kannattaa joskus myös kuunnella (; hyvää alkanutta kevättä, koita nauttia elämästäsi!!

    VastaaPoista
  5. Jos oikeasti haluat apua, sillä ei ole väliä kuinka paljon/vähän painat. Vain sillä on väliä, että olet sairas ja tarvitset apua. Voimia!

    VastaaPoista
  6. Missä sä olet? Mä haluisin vaan tietää että kaikki on hyvin, onhan? <3

    VastaaPoista
  7. Lueskelin sun blogia tässä vähän läpi ja päätin lukijaks ryhtyä :-) Eikö sulla ole ketään kenelle voisit kertoa? Joku ystävä johon luotat, joku opettaja koulussa? Tai vain soitat paikalliseen terveyskeskukseen ja pyydät aikaa tulla juttelemaan jonkun kanssa tästä? Ei ne sua mihinkään laita, sanot heti alkuun ettet halua mihinkään laitoksiin tmv. vaan, että sulle on enemmän apua juttelusta. Olisi oikeesti todella tärkeeetä, että menisit juttelemaan jonkun kanssa. Edes joku nettikaveri tmv.

    Tsemppiä ja voimia!

    VastaaPoista